ИЗКАЗВАНЕ НА СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ

За смъртта се известяват не само роднините, но и приятелите, познатите, колегите. Ако вие получите писмено траурно съобщение, постарайте се непременно да вземете участие в поклонението. Когато това е невъзможно, обезателно направете писмено съболезнование. Формата на изразяване на съболезнованието зависи от степента на близост с покойника и неговото семейство. Ако не поддържате близки отношения със семейството на починалия, то е достатъчно ръкостискане с близките в знак на съболезнование по време на траурната служба.

Вие може да участвате косвено в погребението чрез визита при близките. Визитата при близките трябва да се извърши в течение на две седмици, но не в първите дни след погребението. Отивайки на погребение или на изразяване на съболезнования трябва да облечете тъмни дрехи. Както и в други случаи, не е подходящо, просто върху светли дрехи да се облече тъмно палто.

При визитата за съболезнование не е прието да се обсъждат въпроси, които не са свързани със семейството, безтактно да се говори за отвлечени теми или да се обсъждат служебни проблеми. Но ако на Вас се случи наново да посетите този дом, вече по друг повод, не превръщайте своята визита в повторение на съболезнованията си - напротив постарайте се, да отвлечете печалните мисли от близките на покойника.

За денонощни контакти с Погребална Агенция Хермес 0898 601 466 0889 321 477